SuPr lanserar handbok inom hållbar produktion

Hösten 2024 lanserar SuPr en handbok/guide inom hållbar produktion. Denna omfattande guide kommer att vara tillgänglig på SuPr:s hemsida och erbjuda en orientering i hållbarhet, fakta och inspiration för företag och organisationer som vill främja hållbarhet i inom olika områden inom produktion, produktutveckling och mot sina leverantörer.

Handboken är utformad för att vara en praktisk kunskapsbas och innehåller bland annat:

Guider: Orientering i områdena kring miljö och klimat samt cirkulär ekonomi.
Metoder & Verktyg: Här beskriver vi kort metoder och verktyg som används idag hos företag och som tagits fram i forskningsprojekt mellan industri och akademi.
Fallstudier: Här får du möta ledande företag som arbetar med att sätta hållbar produktion i centrum och ta konkreta steg mot en grönare framtid. Vi visar konkreta exempel från företag och projekt som implementerat och testar nya initiativ kring hållbarhet och cirkularitet.

Praktisk tillämpning och konkret nytta

Handboken är bland annat resultatet av en behovsundersökning hos teknikföretagens medlemmar och ska erbjuda praktiska och konkreta lösningar som kan anpassas efter olika branschers specifika behov. Genom att tillhandahålla fallstudier och beprövade metoder, hoppas SuPr att fler företag ska kunna göra övergången till mer hållbara lösningar & produktionsmodeller i sin verksamhet och sin påverkan i området miljö och klimat.

Tillgänglighet och användarvänlighet
Handboken kommer finnas tillgänglig via SuPr:s hemsida. Den digitala plattformen möjliggör enkel manövrering mellan olika delar och möjlighet att kontinuerligt uppdatera men ny information i framtiden.

Lanseringen planeras ske i november.

cross