Save the date - Leanforum 15-16 oktober

Planeringen inför Leanforum 2024 är igång som går av stapeln den 15-16 oktober i Göteborg. SuPr deltar tillsammans med Net Zero Industry vid konferensen.

På temat "Är Lean mer aktuellt än någonsin eller är det kanske inaktuellt när vi ska ställa om från linjär till hållbar cirkulär ekonomi?" berättar Mats Lundin, programansvarig för SuPr och Birgitta Öjmertz från RISE om sina tankar, nu när Net Zero Industry startar upp sin verksamhet. Programmet är som SuPr tidigare berättat en nystartad satsning som syftar till att accelerera svensk industris utveckling mot netto noll utsläpp, med sikte på 2040. Fokus ligger på två centrala områden, resurseffektivitet och resiliens. 

I sina roller som programchefer för Net Zero Industry ger Mats och Birgitta en bild av hur viktigt Lean-arbetet är som språngbräda mot en vidareutvecklad hållbarhetsresa. De diskuterar också om det finns delar i Lean-arbetet som behöver vidareutvecklas för att möta de nya kraven gällande en grön omställning. Birgitta och Mats lyfter även vikten av att arbeta med ett större systemperspektiv. Ambitionen är att på riktigt få ihop alla olika initiativ och aktörer, så att vi med kraft kan röra oss i gemensam riktning.

Under konferensen delas Svenska Leanpriset ut samt Leanforums stipendium för Exjobb. De som kan söka stipendiet "Årets examansarbete" är studenter verksamma vid svenska universitet och högskolor samt svenska medborgare som studerar vid utländskt universitet och som utfört examensarbete inom leanområdet på kandidatnivå eller masters/magisternivå. Arbetet ska vara utfört under läsåret 2023/2024. Sista ansökningsdatum är 30 juni. Mer information finns här

Mer information kring agendan och hur du anmäler dig kommer inom kort här.

cross