Välkommen till Klusterkonferensen 9-10 maj på Södertälje Science Park

Årets Klusterkonferens arrangeras på Södertälje Science Park. Det är första gången Klusterkonferensen arrangeras i Södertälje, där bland annat möjligheten till studiebesök på Scanias produktionsanläggning ges. SuPr är medarrangör till eventet och värd för ett av passen.

Det blir två dagar med ett späckad program med intressanta talare från industri och institut samt möjlighet att nätverka med kollegor i branschen. Scania öppnar sina dörrar till deras produktionsanläggning för studiebesök.

Årets tema - Circularity - next manufacturing challenges

Svensk industri står inför stora utmaningar kopplat till de globala klimatmålen och den pågående elektrifieringen inom fordonsindustrin, som leder till nyinnovation och industrialiseringsmöjligheter för Sverige. Samtidigt har vi brist på material, vilket ökar behovet återanvändning och återvinning. Därför är temat för årets konferens ”Circularity – next manufacturing challenges”.

Ta del av intressanta föreläsningar från representanter från stora tillverkare inom industrin till underleverantörer som berättar om hur de tacklar dessa utmaningar. Du får dessutom möjlighet att ta del av resultat från ett stort antal forskningsprojekt inom produktion, med koppling till hållbarhet och cirkularitet. Passa också på att nätverka med konferensdeltagare och talare från industrin och forskare från institut och akademi.

SuPr är värd för sessionen "Transition towards a sustainable manufacturing industry" med passen:

The circular car
Emma Enebog, RISE
Key factors in order to realise a circular product life cycle

Competence transition for a sustainable industry, lessons learned and inspirational examples
Sasha Shahbazi, SuPr/Södertälje Science Park
An educational and coaching approach, aiming to increase sustainability competence and knowledge within SME’s.

Workshop: Influence the Circularity missions of next generation Innovation Programs
Mats Lundin SuPr, Boel Wadman, RISE

Konferensen arrangeras av Sveriges produktionskluster (the Swedish Manufacturing R&D Clusters) i samarbete med ledande forskningsaktörer i Sverige: FKG, RISE, SuPr/Södertälje Science Park, Produktion2030 och Fordonsstrategisk forskning och Innovation (FFI)

Konferensen hålls på engelska.

Läs mer här för fullständigt program och anmälan.

cross