Framtidens gröna transportlösningar i fokus under nätverksbesöket hos Scania

SuPr:s hållbarhetsnätverksgrupp som utbyter erfarenheter och kunskap inom hållbar och cirkulär produktion hade sin nionde träff hos Scania i Södertälje. Fokus under dagen var Scanias strävan efter att forma grönare och mer hållbara transportalternativ.

Scaniateamet Maria Bodingh Johansson och Karin Boström från Scania inledde dagen med en översikt av Scanias hållbarhetsfokus och strategier. De berättade om Scanias Science Based targets och miljömål inom produktion och logistik samt fokusområden. Därefter tog David Algesten vid och delade med sig av insikter om hur Scania genomför livscykelanalyser för att jämföra förbränningsmotorer med eldrivna fordon, och presenterade metodik och resultat.

Maria Åstrand från Northvolt gav en inblick i den viktiga rollen av katodmaterial i framställningen av världens mest hållbara batteri med minimalt koldioxidavtryck. Sedan starten 2016 har deras vision varit att påskynda övergången till en kolfri framtid genom att leverera hållbara, högkvalitativa battericeller och -system.

Dagen avslutades med en givande rundtur på chassimonteringen, där lastbilarna monteras. Här arbetar runt 1050 personer. Chassimonteringen välkomnar årligen omkring cirka 8000 besökare.

Läs mer om Scania här.

Vill du veta mer om SuPr:s nätverksgrupp? Läs mer här.

cross